sâmbătă, 20 iunie 2009

The Passion of the ChristTitlu Original: Patimile lui Hristos
Anu: 2004
Duratia: 2:06:33
Descriere: Lung-metraj despre ultimele 12 de ore din viata lui Iisus din Nazaret, PATIMILE LUI HRISTOS respecta intocmai adevarul biblic. Filmul incepe in Gradina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, dupa Cina cea de Taina, Iisus rezista ispitelor Satanei. Tradat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat si dus in cetatea Ierusalimului, unde preotii farisei Il invinuiesc de blasfemie, acuzatii care Ii vor aduce condamnarea la moarte.
Iisus este dus in fata lui Pilat din Pont, guvernatorul roman al Palestinei, care asculta acuzatiile ce Ii sunt aduse la cunostinta de catre farisei. Constient ca se afla in fata unui conflict politic, Pilat lasa solutionarea problemei in seama imparatului Irod. Acesta Il aduce din nou pe Iisus in fata lui Pilat, care determina multimea sa hotarasca intre Iisus si criminalul Barabas. Masele vor alege sa il elibereze pe Barabas si sa il condamne pe Iisus.
Hristos este predat soldatilor romani si flagelat. De nerecunoscut, El este readus in fata lui Pilat, care Il arata multimii, spunand parca: “Nu este destul?” Nu este destul... Pilat se spala pe maini si ordona soldatilor sa faca ceea ce cere multimea.
Lui Iisus I se aduce crucea si I se ordona sa o poarte prin Ierusalim pana pe Golgota, unde este crucificat. Aici are de infruntat ultima ispita – teama ca a fost parasit de Tatal Sau. O depaseste insa in momentul in care o priveste pe Maria, Sfanta Fecioara, si spune ceva ce doar Ea poate sa inteleaga pe deplin: “Savarsitu-s-a.”
In momentul mortii Sale, natura insasi se revolta.
SURSELE:
Scenariul pentru Patimile lui Hristos a fost adaptat de regizorul/ producãtorul Mel Gibson, în colaborare cu Benedict Fitzgerald (Wise Blood, In Cold Blood, Heart of Darkness, Zelda) si înfãtiseazã ultimele douãsprezece ore din viata lui Hristos pe pãmânt. A fost adaptat dupã cele patru Evanghelii dupã Matei, Marcu, Luca si Ioan.
LIMBILE:
Toate personajele din film sunt surprinse vorbind limbile pe care le-ar fi vorbit atunci. Aramaicã pentru evrei, inclusiv pentru Hristos si ucenicii sãi si latina vulgarã pentru romani. Greaca, vorbitã în general de cãtre intelectualii timpului, nu este la fel de relevantã pentru subiectul filmului.
LOCATIILE:
Patimile lui Hristos a fost filmat în întregime în Italia, în principal în douã locatii:
MATERA - Secventele rãstignirii au fost filmate în frumosul oras Matera, în regiunea Basilicata din sudul Italiei, în apropiere de locul unde Pier Paolo Pasolini a filmat Evanghelia dupa Matei, în 1965.
STUDIOURILE CINECITTA - Ierusalimul a fost singurul decor gigantic construit în renumitele Studiouri Cinecitta, în împrejurimile Romei, de cãtre celebrul scenograf Francesco Frigeri si decoratorul Carlo Gervasi.
Acest complex unic includea templul, unde a avut loc procesul religios al lui Hristos, curtea unde au avut loc audierile în fata palatului lui Pilat, si curtea interioarã, unde Iisus a fost bãtut si schingiuit.

Niciun comentariu:

Filme online

free counters