luni, 18 mai 2009

Roming (2007)



Vezi online film romanesc : Roming (2007)

In rolurile principale: Jean Constantin, Marian Labuda, Bolek Polivka

Despre film: Somali (Jean Constantin) era cel mai mic rege al tiganilor, sau in fine, avea cel mai mic regat din cate exista. Cunostea pe cine trebuie, avea o nevasta generoasa si avea grija ca de ochii din cap de mostenirea lui regeasca: pasarica ce veghea focul tiganilor. Atunci s-a intamplat ca singura comoara din regat sa-si ia zborul... Avand drept protagonisti pe doi dintre cei mai buni actori cehi, amandoi laureati ai prestigiosului Czech Lion Prize, Marian Labuda (pentru rolul din Garden) si Bolek Polivka (pentru prestatia din Forgotten light si Divided We Fall), distributia din Roming este completata de Vitezslav Holub si Corina Moise.

Jiri Vejdelek, unul dintre tinerii regizori cei mai promitatori, este creatorul lui Roming. Laudat anterior pentru Holiday Makers, cel mai mare succes de box-office din Cehia în 2006, Vejdelek a reusit acum cel de-al doilea succes regizoral cu Roming, un film apreciat de asemenea si pentru coloana sonora. Vojta Lavicka este considerat a fi unul dintre cei mai talentati tineri muzicieni. Membru al grupului Gipsy.cz si castigatorul premiului Angel Allianz la categoria Tinere Talente, Vojta Lavicka este cel care a compus muzica pentru Roming.

Combinand elementele unui road-movie fascinant cu energia unei comedii cehe traditionale new-wave, Roming ascunde în profunzime mesajul universal privind solidaritatea umana, toleranta si cautarea identitatii.

Niciun comentariu:

Filme online

free counters